Připravované publikace

06.06.2017 18:44

Planety ve znameních z pohledu moderní astrologie

Planety v domech horoskopu z pohledu moderní astrologie
Většina astrologických knih se zabývá prostým popisem planet v domech bez jakékoliv souvislosti nebo vysvětlení, odkud se tento význam vzal. Pro zájemce o astrologii je proto poměrně obtížné naučit se z paměti toto velké množství informací a smysluplně je zakomponovat do zbytku horoskopu. Domy v horoskopu však mají souvislost se základním biorytmem, který máme všichni hluboko zakořeněný v našich genech, a to ve střídání denního a nočního cyklu na Zemi. Kniha proto vysvětluje význam jednotlivých astrologických domů na základě toho, co člověk, zvířata nebo příroda po miliony let v danou denní nebo noční hodinu dělají. Dává také do souvislosti význam planet v konkrétním domě s části těla nebo orgánem, který je u člověka touto planetou posílen nebo naopak oslaben, a proto jedná nebo se chová určitým způsobem. Výklad planet je tak snadno zapamatovatelný a kdykoliv zpětně odvoditelný. Čtenář může sám přijít na další významy, které mu tyto souvislosti nabízejí. Výklad horoskopu se tak stává logickou hrou s jasnými pravidly.  

Aspekty planet v horoskopu z pohledu moderní astrologie
Podrobný výklad aspektů dvojím směrem, tedy 10 x 10 souvislostí. Energie jedné planety podporuje nebo naopak blokuje prožívání druhé. Například energie planety Mars může podle druhu aspektu zlepšovat nebo naopak znesnadňovat naše prožívání principu Venuše. Z druhé strany, tedy vliv Venuše na planetu Mars, může být význam mírně odlišný a týká se především jiné části naší osobnosti. Kniha pomáhá k lepšímu pochopení našeho individuálního nastavení v jednotlivých oblastech života. Soustředí se zejména na objasnění podstaty aspektu na úrovni fyzické i psychické, abychom porozuměli příčinám našeho jednání a hlubší podstatě událostí, které si svým jednáním přitahujeme.  

Tranzit planet v domech horoskopu z pohledu moderní astrologie
Aspekty tranzitujících planet z pohledu moderní astrologie
Tranzitní planeta podle délky své oběžné doby mění na několik dnů, týdnů nebo dokonce let naši energii v určité části těla a tím podporuje nebo naopak blokuje určité aktivity. Jsme proto výkonnější nebo naopak pasivnější v určitých oblastech a měníme své plány nebo se chováme jinak než dříve. Tím si i přitahujeme odpovídající události a náš život se tak odvíjí podle předem napsaného scénáře, kterými je pohyb planet Sluneční soustavy vůči našemu v horoskopu narození. Pokud se dopředu seznámíme s tímto “jízdním řádem” našeho života, nebudeme jen slepě očekávat co nám život přinese, ale můžeme smysluplně využít všech možností, které nám nabízí.

Zpět